8 z 15
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Kapusta z grochem
Składniki:
pół kilograma kiszonej...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/c4/37/4eef2a250842b_o_large.jpg)
fot. zphfama.pl
Boże Narodzenie 2018. 12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]
12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół
Kapusta z grochemSkładniki: pół kilograma kiszonej kapusty ćwierć główki świeżej kapusty 30 dag grochu łuskanego grzyby suszone Przyrządzanie: Groch moczymy przez około 10 godzin, grzyby przez 2–3 godziny, a następnie gotujemy je do miękkości osobno. W wywarze grzybowym gotujemy odciśniętą kapustę kiszoną, do której dodajemy sparzoną kapustę świeżą i dusimy, doprawiając solą, pieprzem, listkiem laurowym, zielem angielskim i odrobiną cukru. Dodajemy groch i grzyby oraz zeszkloną na maśle drobno posiekaną cebulę, całość dusimy oraz zagęszczamy podsmażaną na maśle mąką.