7 z 15
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Ryba (np. karp) w galarecie
Składniki:
karp - 1 kilogram...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/fb/d3/4eef1f8ec77fa_o_large.jpg)
fot. Fot. A. Warżawa/archiwum DB
Boże Narodzenie 2018. 12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]
12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół
Ryba (np. karp) w galarecie Składniki: karp - 1 kilogram ryby kostka bulionowa rodzynki marchew żelatyna, sól, pieprz cytryna , pietruszka liść laurowy, ziele angielskie Przyrządzanie: Pokrój rybę w dzwonka, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki. Obierz włoszczyznę i włóż do dużego rondla, zalej 3 szklankami wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz kostkę rosołową. Ugotuj. Włóż rybę do wywaru i gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. Ostrożnie wyjmij rybę i ułóż ją na półmisku. W gorącym płynie rozpuść łyżeczkę żelatyny. Zalej rybę chłodną, ale wciąż płynną galaretą z rodzynkami. Dopraw do smaku.