MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryba (np. karp) w galarecie 

Składniki:
karp - 1 kilogram...
fot. Fot. A. Warżawa/archiwum DB

Boże Narodzenie 2018. 12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół

Ryba (np. karp) w galarecie Składniki: karp - 1 kilogram ryby kostka bulionowa rodzynki marchew żelatyna, sól, pieprz cytryna , pietruszka liść laurowy, ziele angielskie Przyrządzanie: Pokrój rybę w dzwonka, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki. Obierz włoszczyznę i włóż do dużego rondla, zalej 3 szklankami wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz kostkę rosołową. Ugotuj. Włóż rybę do wywaru i gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. Ostrożnie wyjmij rybę i ułóż ją na półmisku. W gorącym płynie rozpuść łyżeczkę żelatyny. Zalej rybę chłodną, ale wciąż płynną galaretą z rodzynkami. Dopraw do smaku.

Zobacz również

X Powiatowe Zawody Sikawek Konnych w Perzycach

X Powiatowe Zawody Sikawek Konnych w Perzycach

Dni Wielunia 2024. Na scenie Michał Szczygieł i legendarny Kult

Dni Wielunia 2024. Na scenie Michał Szczygieł i legendarny Kult

Polecamy

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

HIT DNIA
Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!

TYLKO U NAS
Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!