MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Tłumy na koncercie chórów cerkiewnych. Zobacz zdjęcia i posłuchaj pięknego śpiewu

NOWE
Tłumy na koncercie chórów cerkiewnych. Zobacz zdjęcia i posłuchaj pięknego śpiewu

Małgorzata Wilk-Grzywna wróciła na... bieżnię lekkoatletyczną [ZDJĘCIA]

Małgorzata Wilk-Grzywna wróciła na... bieżnię lekkoatletyczną [ZDJĘCIA]

Polecamy

W gm. Sławno podrzucają śmieci w lesie. To nas denerwuje. Zdjęcia Internauty

W gm. Sławno podrzucają śmieci w lesie. To nas denerwuje. Zdjęcia Internauty

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty

Najlepszy kompot do obiadu. Zrobisz go w kilka chwil

Najlepszy kompot do obiadu. Zrobisz go w kilka chwil