- Zaproszenie było dla każdej grupy wiekowej a jak wiadomo kuchnia polska to różnorodność dań, więc każdy znalazł coś dla siebie - mówią przedstawiciele Koła Gospodyń Wiejskich w Rusinowie.
Warsztaty prowadziła zawodowa kucharka. Przygotowano proste, ale aromatyczne dania. Pokoleniowe spotkanie przy wspólnym gotowaniu nie byłoby możliwe gdyby nie uzyskana dotacja w ramach programu Społecznik na lata 2019-2021 pomiędzy Koszalińską Agencją Rozwoju Regionalnego a KGW w Rusinowie. Uczestnicy realizują projekt pt. "Propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych drogą do rozwoju lokalnej integracji". Dzięki uzyskanej dotacji zakupiona została kuchnia gazowa i opiekacz. Oba urządzenia wykorzystywane były podczas warsztatów kulinarnych.
W najbliższą sobotę (24 sierpnia) uczestnicy zapraszają na kolejną część warsztatów i jednocześnie podsumowanie całego projektu. Więcej informacji na facebookowym profilu Nadmorskie KGW w Rusinowie
Dziennik Zachodni / Wielki Piątek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?