MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciasto drożdżowe nasączone oliwą z oliwek i słoną wodą to...
fot. pl.123rf.com/bondd

Kuchnia włoska na co dzień. Oto 12 najbardziej znanych dań i produktów pochodzących z Italii. Zobacz klasyczne potrawy

Focaccia

Ciasto drożdżowe nasączone oliwą z oliwek i słoną wodą to prawdziwy rarytas. W najprostszej wersji posypuje się je solą. Jednak warto doprawić je też świeżym tymiankiem, oregano lub rozmarynem. Popularne wersje podawane są również z oliwkami, suszonymi pomidorami lub anchois (marynowanymi sardelami).

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 12.05 w Terespolu

Przegląd tygodnia od 12.05 w Terespolu

Tygodniowy przegląd prasy w Makowie Podhalańskim, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Makowie Podhalańskim, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii