MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Karp wigilijny

Składniki:
1,5 kg karpia,
2 jaja,
5 łyżek...
fot. Fot. Polskapresse Archiwum

Boże Narodzenie 2018. 12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół

Karp wigilijnySkładniki: 1,5 kg karpia, 2 jaja, 5 łyżek mąki, 6 łyżek drobno utartej bułki,1 cytryna, 1/2 kostki masła lub margaryny, sól,biały pieprz Przyrządzanie: Rybę należy oczyścić i podzielić na dzwonki, oprószyć solą i pieprzem, lekko skropić sokiem z cytryny. Panierować kolejno w mące, jajkach i bułce tartej. Rozgrzać masło lub margarynę i smażyć rybę na średnim ogniu, aż się zrumieni. Przełożyć z patelni do rondla. Rybę można usmażyć wcześniej, przed podaniem położyć na każdym kawałku odrobinę masła i wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika.

Zobacz również

Dlaczego odpadliśmy z Euro? Problemy zaczęły się dużo wcześniej

Dlaczego odpadliśmy z Euro? Problemy zaczęły się dużo wcześniej

Fani oglądali mecz Polska - Francja na Strefie Kibica przy stadionie Górnika Zabrze

Fani oglądali mecz Polska - Francja na Strefie Kibica przy stadionie Górnika Zabrze

Polecamy

Objaw raka, który może się pojawić na twojej pościeli. Zobacz, o co chodzi

TYLKO U NAS
Objaw raka, który może się pojawić na twojej pościeli. Zobacz, o co chodzi

Popularny produkt może wzmagać pocenie się. Dermatolożka mówi, jak sobie z nim radzić

Popularny produkt może wzmagać pocenie się. Dermatolożka mówi, jak sobie z nim radzić

Prosty sposób na letni obiad. Jak wybrać i ugotować fasolkę szparagową?

Prosty sposób na letni obiad. Jak wybrać i ugotować fasolkę szparagową?