MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Biała kiełbasa na 3 sposoby. Pieczona, w piwie i w sosie chrzanowym. Proste przepisy na wyborne, ciepłe danie na święta i nie tylko

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Składniki:
- 4-6 białych kiełbas,
- 2 cebule,
- 6 łyżek chrzanu,
- łyżka masła,
- pół szklanki bulionu,
- pół szklanki śmietanki 30%,
- pół szklanki śmietany 18%,
- łyżeczka majeranku i tymianku,
- sól, pieprz.

Jak przygotować białą kiełbasę w sosie chrzanowym?
1. Cebule poszatkowałam i podsmażyłam na maśle. Dodałam obie śmietany, bulion i zagotowałam sos. Na koniec dodałam do sosu przyprawy.
2. Kiełbasę ponacinałam i ułożyłam w brytfance. Polałam sosem.
3. Kiełbasę piekłam 35 minut w temperaturze 180 stopni. Idealnie pasują do niej tarte buraczki.

Zobacz również

Małopolskie CSI okiem zwyciężczyni licytacji WOŚP

Małopolskie CSI okiem zwyciężczyni licytacji WOŚP

Małopolskie CSI okiem zwyciężczyni licytacji WOŚP

Małopolskie CSI okiem zwyciężczyni licytacji WOŚP

Polecamy

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz